Mikä Haulo?

Olen diabetesasiantuntija, koodaaja, vapaa kirjoittaja ja yrittäjä. Taustani on ohjelmistoalalla, joka on ollut leipätyöni jo yli kymmenen vuotta. Maailman paras harrastus on tietysti pyöräily, joka on vallan mainiota vastapainoa runsaalle tietokoneen edessä istumiselle.

Työkseni teen mm. monenlaisia ohjelmistotöitä, mm. WordPress-teemoja, -lisäosia ja yleisiä WP-sivustojen ylläpito- ja korjaustöitä. Vahvinta osaamisaluettani WP-asioiden lisäksi on Ruby on Rails -pohjaisten verkkopalveluiden tekeminen.

Palveluitani ohjelmistoalalla:

  • WordPress-alihankintatyöt, mm. teemojen ja lisäosien tekeminen.
  • WordPress-koulutusten vetäminen
  • Ohjelmistojen suunnittelu ja toteutus

Tarvitseeko firmasi lisää WP-osaajia tai muita koodaajia? Nakkaa meiliä niin jutellaan lisää.

Asiakasprojektejani

D1-avain

d1avain.herokuapp.com

Diabetesliitolle (Yksi elämä -hanke) tehty omahoidon itsearviointityökalu. Toteutuksen teknisiä taikasanoja: Ruby on Rails, Coffee Script, Backbone.js.

Deeblogin teeman toteutus

deeblogi.fi
github.com/mhaulo/deeblogi-theme

Tämä on Diabetesliitolle tehty asiakasprojekti. Sivuston ulkoasun suunnitteli Aucor. Minä toteutin annetun leiskan valmiiksi WP-teemaksi.

Omia ohjelmistoprojektejani (Ruby on Rails)

Sokeriseuranta


sokeriseuranta.fi

Verensokerivihkon nykyaikainen inkarnaatio; työväline diabeetikon omahoidon avuksi. Perustettu ~2012 omaksi harrasteluprojektiksi. Palvelee parhaillaan satoja muitakin käyttäjiä.

Githubisssa on tähän liittyen muutamia avoimen lähdekoodin lisäpalikoita: Sokeriseuranta-box-uploader & Sokeriseuranta-Wixel, Pebble-kellotaulu, Plasma-widgetti. Toteutusten taikasanoja: Ruby, Python, C, Raspberry Pi, KDE.

 

Jälki


jalki.fi

Pyöräreittipalvelu aktiivipyöräilijöille (maantie, maasto, cyclo). Koko ajan täydentyvä tietokanta Suomen parhaista pyöräilyreiteistä. Näppäriä työkaluja reittien piirtämiseen suoraan kartalla – tekee korkeuskäyrän automaattsesti. Erityisesti kesäkuukausina palvelu kerää kymmeniä tuhansia sivunäyttöjä kuussa.

 

Keymaker


keymakerapp.herokuapp.com

Verkkopalvelu todella yksinkertaisten kyselyiden tekemiseen (vain kyllä/ei-vastaukset). Tämä on ihan tuore projekti – saapi nähdä mitä tästä vielä tulee.

WordPress-teemojani

Tämä sivusto

Selaile ympäriinsä vaan :-). Tutustu koodiin Githubissa.

Tämän sivuston blogiin kirjoittelen satunnaisesti ja epäsäännöllisesti kaikenlaisia ajatuksiani ja mielipiteitäni sekalaisista aiheista.

Sokerivammaisen opas

blogi.sokeriseuranta.fi
github.com/mhaulo/sokeriopas-theme
Oma pääblogini. Teeman suunnittelin ja toteutin alusta asti itse.

Kaupin Kanuunoiden uusittu (2017) sivusto

kaupinkanuunat.net
github.com/mhaulo/pkk-theme

Tässä on pohjalla Restaurant and Cafe -teema, josta kevyesti muokkaamalla tein pyöräilyseuralle sopivan version. Sisällön suunnittelussa on toki käytetty hyödyksi myös WP:n perustoimintoja.

Muuta kivaa

Olen ollut yrittäjä vuodesta 2012 lähtien. Firman pyörittämisen lisäksi hallinnolliset hommat ovat tulleet tutuiksi yhdistystoiminnassa; olen yksi Diabetesseura Plasman perustajista ja toimin sen puheenjohtana kaksi ensimmäistä vuotta. Vuonna 2017 olen myös Pyöräilyseura Kaupin Kanuunoiden hallituksessa.