Andy Weir – The Martian

Kirjoitettu

Aivan mielettömän koukuttavaa ja laadukasta scifiä!

Mark Watney herää hiekkamyrskyä seurannen onnettumuuden jälkeen Marsista ja huomaa, että koko muu porukka on jo häipynyt, mitä ilmeisesti luullen Watneyn kuolleen. Kirja kertoo kekseliään ja huumorintajuisen miehen selviytymistarinan vieraalla planeetalla.

Taisin ekaks nähdä tästä leffatrailerit, ja vasta myöhemmin huomasin että koko homma perustuu kirjaan. Uudenvuoden reissulle lähtiessä yritin keksiä jotain ajanvietettä tabletille. En muista miks tarkalleen päädyin kirjaan enkä elokuvaan. Ehkä siksi, että aattelin kirjassa olevan viihdettä useammaksi tunniksi. Näin jälkeenpäin ajateltuna tää oli oikea valinta.

Kirjassa parhautta on se, kuinka jännitys pysyy yllä joskus sivutolkulla. Leffaversio (jonka katoin joskus myöhemmin) lässähti oikeastaan sen takia, että tilanteet eteni siinä liian nopeasti. Kirjaa lukiessa se sama epätietoisuus, joka päähenkilöä vaivasi, pysyi yllä lukijassakin. Päähenkilön tilanteeseen pystyi siis helpommin samaistumaan.

Tosiaan luin kirjan tabletilta e-kirjana, mutta ostin kuvassa näkyvän painoksen Tallinnasta yhden päiväreissun aikana.

1476660611724620488480