Kahvinjuonnin vaikutuksia

Kirjoitettu

Aloin juoda kahvia reilu kuukausi sitten. Sitä ennen en ole eläissänyt hörppinyt kuin muutaman satunnaisen kupillisen. Tässä muutama havainto siitä, miltä kahvinjuonnin aloittaminen on tuntunut ja mitä vaikutuksia sillä on ollut.

Oletin että kahvi pitäisi paremmin hereillä eikä olisi väsynyt olo. Ja kyllähän se sitä tekeekin. Mutta parin ekan päivän aikana huomasin muitakin vaikutuksia, jotka oli oikeasaan selkeämpiä kuin väsymyksen kaikkoaminen. Selkeimmin huomasin sen, että mieliala ja keskittymiskyky paranivat ihan selkeästi. Näin talvella ja jo sykyn pimetessä olo on oikastaan joka vuosi ollut jotekin veltto. Kahvinjuonnin aloittamisen jälkeen on ollut aikaisempaa helpompi aloittaa kaikenlaisia töitä ja tehdä ne myös valmiiksi.

Toinen huomio: kofeiinin tuoma piristys ei voita korkean verensokerin tuomaa väsymystä. Ihan hyvä vaan toisaalta. Paskan olon loitolla pitäminen on mulle yksi iso motivaattori verensokerin hallinnassa.

Kolmas huomio: liika kahvi tekee etovan olon. Juon yleensä kaksi mukillista kerralla eli 2 x 2 dl valmista kahvia. Tällaisen satsin keitän kahdesti päivässä. Ensin aamupalan jälkeen (joku muu saattaa syödä samaan aikaan lounasta) ja joskus alkuillasta toisen kerran. Jos juon toiset mukilliset liian lyhyen tauon jälkeen, tuntuu olo jotenkin huonolta. Ei mitenkään hirveän voimakkaasti, mutta kuitenkin. Välillä saattaa tulla myös väsynyt olo, vaikka vaikutuksen pitäisi olla just päinvastainen. Toki tää saattaa johtua jostain muustakin, mutta tämmöisiä oireita olen havainnoinut nyt muutaman kerran.

Neljäs huomio: kahvinjuonti on vienyt multa suklaanhimon lähes täysin. Tästä oon ehkä eniten innoissani. Ennen saatoin popsia joka päivä vähintään pari suklaapatukkaa tai kokonaisen levyn. Ei oo tehnyt kovin hyvää ruodolle, ja paino onkin tässä parin vuoden aikana päässyt nousemaan. Mutta kahvinjuonnin myötä suklaalla ja karkilla mässäily on jäänyt pois. Ihan absolutisti en ole, mutta nimenomaan mässäiilystä ei enää voi puhua. Ja kahvikupillisten kaverina otan aina yhden palan tummaa suklaata, eli päivässä suklaapaloja tulee syötyä siis kaksi, ja yksi levy kestää vajaan viikon (tällä hetkellä kahvisuklaana mulla on Lindtin 85-prosenttinen).

Summa summarum: kahvinjuonnin aloittaminen oli yks parhaista päätöksistä viime vuonna. Olisi pitänyt aloittaa jo aikaisemmin!