En osaisi koodata lajittelualgoritmia

Kirjoitettu

 

Mika tässä moi! En osaisi koodata lajittelualgoritmia tussitaululle, jos työhaastattelutilanteessa mulle sellainen annettaisiin tehtäväksi.

Tussitaulukoodaamisella ei ole mitään tekemistä oikean koodaamisen kanssa. Itse asiassa sillä ei ole mitään tekemistä oikean työn kanssa.

Oikeassa työssä käytetään oikeita työvälineitä. Oikeassa työssä kukaan ei ole hengittämässä niskaan. Tosin muita yhtä vittumaisia häiriötekijöitä perinteisestä toimista löytyy kyllä.

Oikeassa työssä ei ole kyse siitä, muistaako ulkoa funktiokutsujen parametrien järjestystä tai muuta turhaa nippelitietoa. Sitä varten on api-dokumentaatio.

Oikeassa työssä ratkotaan isomman mittakaavan ongelmia ja hallitaan ohjelmistokokonaisuuksia korkeammalla tasolla. Kukaan järkevä koodaaja ei tuhlaa aikaansa sellaisten asioiden ulkoa opeteluun, jotka voi helposti tarkastaa aina tarpeen tullen netistä.

Työnantaja: jos työpaikassa ei ole nimenomaan kyse algoritmien koodaamisesta, älä pistä kokelasta koodaamaan algoritmeja työhaastattelussa. Ja jos firmassasi ei tehdä oikeaa työtä tussitauluille kirjoittamalla, jätä sekin osuus pois työhaastattelusta kokonaan.