Diabetesvelho

Diabetesliitolle kehittämäni visailutyökalu ja -verkkopalvelu

Teknologiat: Ruby, Rails 6, Javascript, HTML, SCSS, JSON, Heroku
Demo

Diabetesvelho on alunperin maailman diabetespäivää 2019 varten tehty visailuverkkopalvelu, joka sisältää sekä julkisen käyttöliittymän (visoihin vastaaminen) että hallintaliittymän.

Visakysymykset ovat muodoltaan monivalintavaihtoehtoja. Kysymyksille – tai väittämille – voi määrittää useita vastausvaihtoehtoja, joista yksi tai useampi voi olla oikein.

Visaan vastataan hallintaliittymän kautta määrätyn järjestyksen mukaan. Järjetelmä pitää kirjaa aloitetuista peleistä ja siitä, miten väittämiin on vastattu. Teknisesti pelit erotetaan toisistaan session avulla. Näin ollen samalla koneella voi pelata visaa läpi useamman kerran esimerkiksi koululuokan kesken.

Visoihin voi määrittää erilaisia arvonimiä, jotka saavuttaa, kun on vastannut riittävän moneen kysymykseen tai väittämään oikein.

Tarkempaa analysointia varten pelidataa voi ladata hallintaliittymästä json-tiedostona.

Diabetesvelho on monikäyttöinen työkalu. Se ei rajoitu vain yhteen visaan, vaan niitä voi luoda rajattoman määrän. Esimerkiksi vuonna 2020 Diabetesliitto käytti samaa palvelua uuden vastaavan visan luomiseen. Palveluun voi luoda useita käyttäjätunnuksia, joten työkalun käyttöä voi hajauttaa helposti useammalle henkilölle.